Index Vakbarát Hírportál

Egy nő sodrófával bántalmazott egy mozgássérültet Vácon

2020. szeptember 28., hétfő 15:24

A magyar népmesékben és a börleszk jelenetekben sem ritka, amikor a feleség sodrófával várja későn hazaérkező párját. Úgy tűnik, ez a konyhai eszköz nem vesztette el ezt a szerepét sem, sőt új felhasználási területeken is megmutatja magát. Ez történt Vácon is szeptember 27-én, amikor egy csörögi nő felszállt egy menetrend szerinti helyi buszjáratra – számol be az esetről a Police.hu

A nő a járaton vitába keveredett egy 51 éves mozgássérült utassal, aki igyekezett elkerülni, hogy elfajuljon a veszekedés, ezért inkább leszállt a járműről, hogy elérje a közeli vasútállomásról induló vonatát. A nő nem érte be ennyivel, nagyon a szívére vette a férfi beszólását. A férfi után rohant, majd hirtelen a kézitáskájából előhúzott egy sodrófát, és többször fejen ütötte vitapartnerét.

A férfi a karjával igyekezett védekezni, ám a verekedést látta a buszsofőr, aki férfitársa segítségére sietett. Fékezett, leugrott a járműről, majd a nőt kabátjánál fogva elrángatta a vérző fejű mozgássérülttől. Ezután rendőrt és mentőt hívott, közben vigyázott a fejsérült férfira.

A kiérkező rendőrök a helyszínen elfogták a támadót, aki eldobta a sodrófát, amit később az egyenruhások egy bokorban találtak meg. A nő kihallgatásán beismerte a bűncselekmény elkövetését. Bevallása szerint a férfi mocskolódása idegesítette fel ennyire, és ezért rántotta elő a konyhai eszközt.

A 44 éves csörögi nő ellen a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást. 

Rovatok