Index Vakbarát Hírportál

Megnyitották a kiskunhalasi járványkórházat

2020. október 1., csütörtök 14:45

Csütörtökön délelőtt megnyitották a kiskunhalasi konténerkórházat, 43 koronavírusos betegeket szállítottak át eddig a Kiskunhalasi Semmelweis Kórházból – írja a hiros.hu portál.

Szepesvári Szabolcs, a Semmelweis kórház főigazgatója azt nyilatkozta a portálnak:

Ma délelőtt megnyitottuk a mobil járványkórházat, amit az tett szükségessé, hogy a kórházi kezelésre szoruló betegek száma olyan dinamikával emelkedett, hogy a jelenlegi körülmények között már nem biztosíthattuk volna megfelelő ellátásukat. Egyelőre 43 beteget szállítottuk át, jelentős részük Covid-pozitív. Vannak közöttük intenzív ellátást igénylők is, de vannak jobb állapotban lévő, azonban súlyos társbetegséggel küzdők is. 18 beteget kellett fekvőmentőszolgálat segítségével átszállítani.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke szerdán számolt be arról, hogy azért nem tudták idáig megnyitni a sok milliárdért épített kórházat, mert nem volt elég orvos és ápoló, akit át lehetett volna vezényelni.

 Az Emmi szerint van elég szakember a kiskunhalasi Mobil Járványkórházban: 

Mint az elmúlt években annyiszor, Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője ismét álhírt gyártott, és újból durván félrevezette az embereket.

A tavasszal sikerrel alkalmazott recept szerint a járvány második hullámában is lépcsőzetesen nyitjuk meg az intézményeket a Covid-betegek számára azért, hogy a lehető legjobb ellátást kapják és minimalizáljuk a kórházi fertőzés kockázatát. A betegek számának emelkedése miatt a kiskunhalasi Mobil Járványkórház éppen ma kezdi meg működését.

Szabó Tímea álhírével ellentétben pedig a COVID-19 által fertőzött betegek ellátáshoz rendelkezésre áll a szükséges személyzet, már megtörtént a megfelelő szakemberek vezénylése és ma reggel megkezdődött a középsúlyos és súlyos Covid-betegek átszállítása a Mobil Járványkórházba.

Múlt héten egy koronavírusos beteg fakadt ki a Kiskunhalasi Semmelsweis Kórház méltatlan körülményei miatt. Innen szállították át a súlyos és középsúlyos betegeket a mobil-járványkórházba. A Semmelweis kórházba ápolt beteg az RTL Híradónak azt mondta, olyan szinten lerobbant minden, hogy sokszor a betegtársával sírnak együtt. Omladozó vakolatról, döglött bogarakról és arról számolt be hogy fürdőszobában meleg víz sincs. Hozzátette: otthon gyorsabban felépülne, mint a kórházban. 

Rovatok