Index Vakbarát Hírportál

Hiúzkölykök: honvédkadét szakképzés indul Zalaegerszegen

2020. október 6., kedd 13:37

A következő tanévtől honvédkadét-szakképzés indul Zalaegerszegen. A leendő diákok a gépjármű-mechatronikai technikusképzés keretében sajátíthatják el a honvédelmi ismereteket. - írta meg az MTI.

A székesfehérvári katonai kollégiumra vonatkozó májusi bejelentés után ez a második olyan helyszín, ahol a középiskolai katonai felkészítés honvédségi fenntartással indul, a már működő debreceni intézmény mellett. 

A Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai államtitkára a képzés keddi zalaegerszegi bejelentésekor elmondta: országszerte több mint hetven iskolában folyik már kadétképzés valamilyen szinten, szeretnék elérni, hogy ezzel a tanulási lehetőséggel minél jobban lefedett legyen Magyarország.

Ruszin Romulusz hozzátette, hogy a zalaegerszegi képzés kiváló példája a magyar haderőfejlesztési program átgondoltságának, hiszen a közeljövőben a városban Lynx (Hiúz) harcijárművek gyártása indul, és a szükséges ismeretek oktatása is megvalósul.

A honvédkadét-szakképzést a már egy éve tartó előkészületek után a tervek szerint a következő tanévtől indítják el Zalaegerszegen.

Rovatok