Index Vakbarát Hírportál

Öt évet kapott a gyermekeit terrorizáló apa

2020. október 12., hétfő 17:02 | aznap frissítve

Öt év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a Békési Járásbíróság azt a mezőberényi férfit, aki válogatott módon terrorizálta 3 és 7 éves fiúgyermekeit és feleségét. Az ítélet nem jogerős.

A Békés Megyei Főügyészség szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleménye szerint a házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, ám közülük ötöt a hatóságok már korábban kiemeltek a családból. Engedélyezték viszont számukra, hogy a gyerekeket meghatározott időszakra magukhoz vegyék. Így történt ez az idei év elején is, amikor a 3 és a 7 éves fiúgyermekek majdnem négy hetet a házaspár mezőberényi otthonában töltöttek – mint utólag kiderült: szerencsétlenségükre.

Ez idő alatt ugyanis munka nélküli apa, aki egész nap számítógépes játékokat játszott, agresszíven viselkedett a gyermekekkel, napi szinten bántalmazta őket:

bántalmazás következtében a kisgyermek összesen 19 különféle, 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedettköztük másodfokú égési sebekkel kellett gyógykezelni.

A férfi a feleségét sem kímélte: rendszeresen rugdosta, a fejét a falba verte. A nő bűne mindössze annyi volt, hogy nem vágott fel elegendő tűzifát, és rászólt a férjére, hogy a kályhából a hamut ne a szőnyegre seperje.

A bíróság az 5 év letöltendő börtönbüntetés kiszabása mellett megszüntette a férfi szülői felügyeleti jogát. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezett. 

Rovatok