Index Vakbarát Hírportál

Egy évtized után fogták el a rablóbandát

2020. október 13., kedd 17:02

police.hu tájékoztatása szerint a banda tagjai még 2011. április 27-én éjjel loptak el egy szállítmányozással foglalkozó cég zuglói telephelyéről egy kamiont és a hozzá kapcsolt pótkocsin tárolt 23,5 tonna rézhulladékot, melynek értéke 50 millió forint volt. 

A rendőröket másnap a reggeli órákban riasztották, akik M1-es autópálya zsámbéki lehajtójának közelében az ellopott kamiont megtalálták, ám a pótkocsit és annak értékes rakományát nem. 

  

A nyomozók sokáig nem jutottak előre az ügyben, de 2014 májusában az 51 éves G. Gáborhoz vezettek a szállak, akihez a kamionban rögzített nyomok alapján jutottak el. A férfi tagadta, hogy köze lenne a rabláshoz, ám a bizonyítékok alapján 8 év fegyházbüntetésre ítélték. 

Az ítélet után a rendőrök tovább nyomoztak a banda többi tagja után, jelentős áttörést pedig 2020 márciusában értek el, a BRFK rablási osztálya újabb információkat szerzett az ügyről. A nyomozók beazonosították a rablás tippadóját, az 56 éves K. Istvánt, aki a szállítmányozási cég egyik alkalmazottja volt. 

A férfit szeptember 21-én, míg a rablás elkövetőit, a 44 éves T. Györgyöt és a 47 éves Cs. Zsoltot szeptember 24-én hallgatták ki gyanúsítottként. Később arra is rájöttek a rendőrök, hogy az 50 millió forint értékű ellopott rezet egy cecei tanyán pihentették a rablók, majd közel 16 millióért értékesítették. Végül a nyomozók azonosították a pótkocsi és réz eladásával gyanúsítható férfit is, a 46 éves bicskei H. Gábort is, ezzel felderítve az ügy minden résztvevőjét. 

Rovatok