Index Vakbarát Hírportál

Kétmillióért szerzett belvárosi irodát, most gellérthegyi luxusvillába költözteti cégeit Rogán Antal bizalmasa

2020. október 13., kedd 13:37

Az V. kerületi Aulich utcai irodából a Gellérthegyre, a Rezeda utcába költöztette két cégét, a Monavis Consultingot és a Monavis Holdingot Kertész Balázs  – derítette ki az Opten céginformációs rendszeréből a 24.hu. A harmadik Kertész-vállalkozás, a Monavis Energy egyelőre maradt a Belvárosban a cégadatok szerint.

A Magyar Narancs két évvel ezelőtti cikke szerint bár nincs a nevén, Kertész életvitelszerűen lakhat a gellérthegyi villában, jóllehet, a nyilvánosan fellelhető adatok szerint kérdéses, miből engedhet meg magának efféle luxust.

Rogán Antal jobbkeze

Elsősorban a Rogán Antal vezette V. kerületi önkormányzat körüli gyanús ingatlan- és egyéb pénzügyek miatt figyelt fel Kertész Balázsra a sajtó évekkel ezelőtt. A mostani miniszter, akkori polgármester jobbkezeként ismert Kertész Balázs volt a Belváros ingatlankezelő cégének vezetője azokban az időkben is, amikor tömegével jöttek a hírek a feltűnően olcsón értékesített önkormányzati üzlethelyiségekről, az Index 2016-os tényfeltárása szerint egyenesen az ő „közreműködésével tökéletesítették  a rendszert úgy, hogy az jogilag támadhatatlan legyen”.

A jogász végzettségű Kertésznek is van jó áron szerzett irodája a Belvárosban. Ez az Aulich utca 3. szám alatti helyiség, amelynek története még V. kerületi mércével mérve sem mindennapi. Részletesen előszöraz Index tárta fel még 2016-ban.

A gellérthegyi székhelyen, a Magyar Narancs által lefotózott és részletesen bemutatott pazar ingatlan nem Kertész Balázs nevén van, holott az Átlátszó 2016-ban azt írta, hogy ő  újíttatta fel az akkorra már rossz állapotban lévő villát. Kertész Balázs hivatalosan svájci lakcímmel rendelkezik.

Az átköltöztetett Monavis Consulting tavaly 6,5 millió forint mínusszal zárt, míg az előző két évben 18,2, illetve 15,8 millió forintos veszteséget termelt. A székhelyét szintén a Gellérthegyre helyező Monavis Holding mínusz 3,3 milliós eredményt tud felmutatni 2018-ból, a tavalyi mérlegét egyelőre nem adta le az elektronikus cégbeszámoló szerint, ahogy a gázkereskedelemmel foglalkozó Monavis Energy sem. 2018-ban ez a cég 3 milliós veszteséget produkált.

A magyar cégadatok alapján a milliós veszteségekkel működő cégeken túl más hazai vállalkozása nincs Kertész Balázsnak, aki ezentúl még a vegyes (állami és magán-) tulajdonú MMBF Földgáztároló Zrt. igazgatósági tagja. Azt nem tudni, hogy most mennyit keres, de egy 2016-os közzététel szerint a tagok 170 és 230 ezer forint közötti fizetést kaptak. Ez az összeg azonban még cégei veszteségeinek konszolidálására sem lenne elég, nemhogy egy budai luxusvilla megszerzésére vagy bérlésére piaci értéken.

Rovatok