Index Vakbarát Hírportál

Csaknem negyedmillió kéményt ellenőriztek Budapesten

2020. október 19., hétfő 12:05

A koronavírus okozta járványhelyzet miatt kialakult leállás ellenére is sikerült a fűtési szezon kezdetéig ellenőrizni a 2020-ra betervezett lakások háromnegyedét a Fővárosi Kéményseprő és Tüzeléstechnikai Szolgáltató Vállalatnak (Főkétüsz), tudatta a cég az Indexnek küldött közleményében. A cég arról is informál, hogy a családi házak kéményeinek ellenőrzését megrendelés alapján végzik. 

A világméretű leállás a kéményseprőket is elérte, így március és július között, a vírushelyzet kihirdetését követően a Főkétüsz Kft. nem folytathatta a kéményellenőrzéseket. A három és fél hónapos kiesés ellenére október 15-ig, a fűtési szezon kezdetéig 245 ezer fővárosi ingatlan vizsgálatát elvégezték a fővárosban. Azokban a társasházakban, ahol eddig még nem történt meg az ellenőrzés, az év utolsó három hónapjában lehet erre számítani a cég tájékoztatása szerint.

Felhívja a figyelmet a Főkétüsz Kft., hogy a vírushelyzet miatt módosult az ellátási rendszerük, ezért ütemezett módon, megrendelés nélkül csak a társasházakban végzik el az ellenőrzést. A nem társasházi ingatlanoknál a tulajdonosnak vagy használójának egyedileg kell megrendelnie a kémény átvizsgálását. Ha magántulajdonú és magánhasználatú az ingatlan, az ellenőrzés ingyenes, a megrendelését pedig élet- és vagyonvédelmi okokból mindenképpen javasolják a kéményseprők. Az ellenőrzések miatt érdemes előre érdeklődni a cég telefonos ügyfélszolgálatán (06/1-999-0664) vagy online felületén (www.kemenysepro.hu). 

Rovatok