Index Vakbarát Hírportál

Összeverték a szülők a kompolti rajztanárt, egy hétre bezárt az iskola

2020. október 19., hétfő 06:15

Súlyos sérüléseket szenvedett a Kompolt-Nagyúti Általános Iskola egyik pedagógusa, amikor a buszmegállóban rátámadtak egy általa korábban felpofozott diák szülei – derül ki az RTL Klub Híradó riportjából. 

Az egész azzal kezdődött, hogy a rajztanár pénteken a kompolti iskolában lekevert egy hatalmasat a fiúnak, aki akkor is az arcán viselte a pofon nyomait, amikor összefutott az édesanyjával. Egy férfi családtagja az egyik helyi buszmegállóban nekiesett a pedagógusnak, és többször megütötte, annyira, hogy eltört az orrát. Utóbbi miatt a Füzesabonyi Rendőrkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt folytat eljárás két kompolti lakos ellen. 

Az RTL Klubnak sikerült megszólaltatnia a diák édesanyját, aki elmesélte, hogy napközben a fia egyik osztálytársa hívta fel a rajztanári pofon hírével. Amikor a fia elé sietett, és meglátta rajta az ijedtségét az arcán vöröslő nyommal, elborult az agya. Állítása szerint a pedagógus csak annyit mondott neki, hogy a fia szemtelen volt.

Kompolton most elég nagy a feszültség, Kollár Tamás iskolaigazgató – írja az Egri Ügyek – közleményben azt írta, kér mindenkit, hogy őrizze meg nyugalmát, a közösségi médiát pedig senki ne használja uszításra. Szombat este az iskola a Facebook-oldalán jelezte, hogy a következő héten tanítási szünet lesz. 

Rovatok