Index Vakbarát Hírportál

Figyelmetlenül vágta a fát, rádőlt az akác a munkásra

2020. október 20., kedd 12:38

A piricsei férfi számos szabályt megsértett, ezért a munkására dőlt egy nagyméretű akácfa. A munkás már nem tudott elugrani a kivágott fa méretes lombkoronája alól – írta meg a szon.hu.

A megvádolt 64 éves férfi résztulajdonosa egy Piricse külterületén lévő erdőnek, ahol rendszeresen saját kezűleg vág ki fákat, illetve végez tisztítási munkálatokat, ebben rendszeresen az egyik ismerőse is segít neki. Tavaly novemberben hasonló baleset történt, amikor egy 25 centiméter átmérőjű akácfa kivágása során a fa rádőlt a neki segítő munkásra. A fát vágó idősebb férfi hiába kiáltott, a dőlő fa lombkoronája elől a sértett már nem tudott elmenekülni, az ágak a fejét és a testét érték.

Mivel a munkás sérülései nem tűntek súlyosnak, tovább folytatták a munkát. Ám amikor a sértett munka után hazament, már fájdalmai voltak, ezért családtagjai mentőt hívtak hozzá. Ekkor derült ki, hogy a koponyája és a mellkasa zúzódott, valamint két bordája is eltört.

A Nyírbátori Járási Ügyészség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja a férfit, mivel számos foglalkozási szabályt megsértett, ezért vele szemben pénzbüntetés kiszabását indítványozták.

Rovatok