Index Vakbarát Hírportál

Hadházy Ákos: Szijjártó Pétert kétszer rendőrségi helikopter vitte haza

2020. október 20., kedd 16:24

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő fordult adatigényléssel a Külgazdasági és Külügyminisztériumhoz, Szijjártó Péter helikopterezési szokásai felől érdeklődve. Ennek eredményét posztolta ki a Facebookra reggel.

A TÁRCA SZERINT HÉT ÍZBEN KERÜLT SOR BELFÖLDI HELIKOPTEREZÉSRE ÉS KÉT ALKALOMMAL SZÁLLÍTOTTA A MINISZTERT RENDŐRSÉGI VIP-HELIKOPTER DUNAKESZIRE – A FÜGGETLEN KÉPVISELŐ ÁLLÍTÁSA SZERINT EGYENESEN HAZA.

Hadházy úgy véli, ez éppen kettővel több, mint amit egy normális országban egy miniszter karrierje elviselne. Hozzátette továbbá, hogy a hét belföldi helikopteres út is héttel több az elfogadhatónál.

A minisztériumi válaszban részleteket is elárultak az utazások célját illetően. Hadházy ezek alapján emlékeztetett a szekszárdi Bodri Pincészetbe történő helikopteres útra, mely a képviselő tájékoztatása szerint másfél óra alatt megközelíthető lenne autópályán is. Ugyanakkor ennél is rövidebb, kevesebb mint száz kilométeres távról beszélünk a 2020. július 28-án Kecskemét és Baja között megtett út esetében. 

A munkahelyek és a gazdaság nem a helyszíni miniszteri bejelentésektől fognak biztos lábakon állni – fűzte hozzá pikírten a parlamenti képviselő.

Szijjártó Péter egy szeptemberi sajtótájékoztatóján már beszélt a dunakeszi landolásról, azt állítva, mindig onnan indul és oda érkezik, ahonnan és ahova logikusan lehet.

Többször szálltunk fel a Készenléti Rendőrség helikopter-leszállópályájáról, volt, hogy Dunakesziről szálltunk fel, igen, mert ha Dunakeszin fogadtam a szlovén, szlovák, osztrák és cseh külügyminisztert, és onnan kellett mennem Szekszárdra, akkor onnan repültünk le éppen

– fogalmazott. Az erről szóló rész 5:49-nél kezdődik ebben a Facebook-videóban.

Rovatok