Index Vakbarát Hírportál

„Semmilyen előjel nem volt” – Tragikus részletek a kalandparkban történt halálos balesetről

2020. október 24., szombat 19:03

Diákok, szülők és pedagógusok gyújtottak gyertyát, és rótták le kegyeletüket a keszthelyi Vajda János Gimnáziumnál, ahova a gyöngyösfalui kalandparkban szörnyethalt tanuló járt. 

Ahogy azt két napja megírtuk, a tizedik osztályos keszthelyi gimnazistacsoport több diákja a mélybe zuhant, amikor a kötélpályát tartó egyik fa kidőlt, magával rántva még egy fát és vele együtt mindenkit, aki éppen az akadálypályán volt. Egy tizenhat éves fiú olyan szerencsétlenül esett, hogy súlyos koponyasérülésébe a helyszínen belehalt, két társát pedig kórházba kellett vinni, egyiküket azóta meg is műtötték.

Egy súlyos állapotú fiút láttak el, illetve szállítottak kórházba, akinek nyílt lábszártörése és medencetörése volt, valamint egy könnyebben sérült kislányt, akinek inkább zúzódásos sérülései keletkeztek

–  mondta el Lórántffy Mária,az Országos Mentőszolgálat regionális igazgatója az ATV Híradójának.

A helyszínre riasztották a szombathelyi tűzoltókat is, hogy egy magasban rekedt gyermeket lehozzanak. 

Az egység kéttagú dugólétra segítségével a magasban rekedt személyt biztonságosan lesegítette 

– fogalmazott hivatalosan Balogh Eszter, a Vas megyei Katasztrófavédelem szóvivője.

Megszólalt az ügyben a kalandpark üzemeltetője is. Szőnye Péter ügyvezető elmondta, hogy július közepén volt legutóbb felülvizsgálat a parkban, és mindig odafigyeltek arra, hogy minden eszközük kitűnő állapotban legyen, napi szinten végezték a karbantartást. Ezért sem érti, mi okozhatta a tragédiát. 

Semmilyen előjele nem volt a balesetnek, de bármit is állapítson meg a vizsgálat, mindenkitől bocsánatot kérek, aki a tragikus kimenetelű esetben érintett.

Varga Sz. Gábor, a balesetet szenvedett iskolások igazgatója a Keszthelyi Televíziónak elmondta, hogy a tankerülettel karöltve pszichológiai segítséget nyújtanak az érintett diákoknak.

Iskolánk egyik szeretett diákja, osztálytársa és sokak számára barátja veszítette életét, nem tudjuk megmagyarázni a megtörténteket, és az egész iskolai közösség ezt jelen pillanatban mély gyásszal éli át.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség gyanúja miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Rovatok