Index Vakbarát Hírportál

Eladja az állam a siófoki Hotel Mólót is

2020. október 24., szombat 11:56

Nincs vége a kiárusítási hullámnak, a Balatoni Hajózási Zrt. (Bahart) az elmúlt hónapban eladásra bocsátotta a balatonszemesi és a balatonboglári kempingjeit, a csopaki kikötőt pedig már el is adták közel egymilliárd forintért. 

Most a Népszava írt arról, hogy november 11-től a siófoki Hotel Mólóra is licitálhatnak az érdeklődők. A kikiáltási ár 1,56 milliárd forint, a szálloda pedig két helyrajzi számon található, az egyik ingatlanon áll a háromszintes, liftes, 37 kétágyas szobával, 130 fős étteremmel, panorámaterasszal, étteremmel, konyhával, bárral rendelkező épület, a másik pedig a hotel saját strandja wellnesslehetőséggel, gyerekmedencével – részletezte a Népszava.

A közvetlen vízparti terület valamivel több mint 5600 négyzetméter, viszont üröm az örömben, hogy a jelenlegi bérlőnek 2025 év végéig érvényes szerződése van, ami azt jelenti, hogy ha valaki meg is vásárolja az ingatlant, csak évek múlva használhatja majd. 

A Népszava cikke szerint azonban az 1,5 milliárdos kikiáltási ár ennek ellenére csábító lehet, hiszen Siófokon part menti, ám saját vízparttal nem rendelkező és harmadakkora telken álló, 27 szobás hotelt hirdetnek ugyanennyi pénzért.

Rovatok