Index Vakbarát Hírportál

Niedermüller feljelentést tett egy 800 milliós ingatlanügy miatt

2020. november 4., szerda 15:42

Niedermüller Péter erzsébetvárosi polgármester azzal vádolta meg szerdán a kerület korábbi, kormánypárti vezetését, hogy 800 millió forint kárt okozott, amikor egy több mint egymilliárd forint értékű ingatlanegyüttest 300 millió forintért „játszott át” egy befektető kezére.

A DK-s politikus szerdai online sajtótájékoztatóján elmondta: az ügy annak nyomán derült ki, hogy az önkormányzat szerződést kötött Czeglédy Csaba ügyvédi irodájával, hogy derítse fel a 2010–19 közötti VII. kerületi városvezetés „korrupciógyanús” eseteit.

Niedermüller Péter hangsúlyozta, hogy az említett ügyben csalás, hivatali visszaélés és hűtlen kezelés gyanúja miatt tettek büntetőfeljelentést, és a rendőrség már megkezdte a nyomozást.

A polgármester úgy fogalmazott: „minden rendelkezésünkre álló információ szerint” az ügyletben szerepet játszott a jelenleg fideszes országgyűlési képviselő, Bajkai István volt kerületi alpolgármester.

Leszögezte, hogy „tolvajoknak, bűnözőknek és korrupt politikusoknak” nincs helyük Erzsébetvárosban, nem számít, hogy kis vagy nagy értékű lopásról, esetleg korrupcióról van szó, ahogy az sem, ki melyik párthoz vagy politikai mozgalomhoz tartozik.

A polgármester végül közölte, hogy a közeljövőben további ügyekkel jelentkezik.

Rovatok