Index Vakbarát Hírportál

Ezekben a városokban visszatér az idősek vásárlási sávja

2020. november 10., kedd 14:27

Ahogy korábban az Index is megírta, Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere múlt hét csütörtökön egy Facebook-videóban jelentette be, hogy a felívelő járványgörbe miatt hétfőtől három helyi piacon (az Ady Endre úti, a Széchenyi kispiacon és a lengyelpiacon) ismét bevezetik a 65 év felettiek vásárlási sávját reggel 8 és 10 óra között.

Azt kedden a baon.hu írta meg, hogy ugyanebből a megfontolásból Kiskunhalason délelőtt 11-től 12-ig csak a 65 éven felüliek vásárolhatnak szerdán és szombaton a kiskunhalasi piacon – döntötte el Fülöp Róbert, kiskunhalas polgármestere.

Rajtuk kívül az említett időszakban a helyi piacokon egyedül az árusok és a piac további dolgozói tartózkodhatnak. A piac reggeli nyitásától 11-ig nincs más korosztályi tilalom és egyéb szabályozás.

Elsőként március 28-án lépett életbe az egész országra vonatkozó szabály, miszerint az élelmiszerboltokat, a patikákat, a piacokat és a drogériákat 9 és 12 óra között kizárólag a 65 év felettiek látogathatják. A veszélyhelyzettel együtt a vásárlási sávokat végül június közepén vonta vissza a parlament.

Rovatok