Index Vakbarát Hírportál

Megvannak a legjobb száraz macskaeledelek

2020. november 18., szerda 10:22

A legújabb Nébih-teszten 42 teljes értékű száraz macskaeledelt ellenőriztek a hatóság munkatársai. A vizsgált hazai és külföldi gyártású termékek között marha- és csirkehúsos, valamint halas ízesítésű eledel is helyet kapott. A Nébih laboratóriumaiban minőségi és biztonsági szempontból is ellenőrizték a terméktesztben szereplő tápokat.

A termékek nyersfehérje-, nyersrost-, nyershamu-, összes nyersolaj- és zsírtartalmának vizsgálata során mindössze egy termék nyersfehérje-tartalma nem felelt meg a termék jelölésén feltüntetett értéknek. Azonban jó hír, hogy a nehézfém- és mikotoxinszennyezettségre irányuló vizsgálatok alapján minden eledel megfelelőnek bizonyult.

A termékek jelölése miatt egy esetben a takarmányjelölési előírásoknak nem megfelelő eledel forgalmazása miatt indult hatósági eljárás.

A marhahúsos száraz macskaeledelek versenyében első helyen a Happy Cat Adult Sterilised Voralpen-Rind Teljes értékű eledel végzett. A csirkehúsos száraz macskaeledelek között az IAMS for Vitality Indoor prémium-állateledel, míg a halas száraz macskatápok között a legjobbnak a Happy Cat Adult Atlantik-Lachs Teljes értékű állateledel bizonyult.

Rovatok