Index Vakbarát Hírportál

Milliós tételben ígért orvosi gumikesztyűket egy magyar férfi, majd lelépett a pénzzel

2020. november 19., csütörtök 15:54

Társával együtt 10 millió darab orvosi vizsgálatokhoz is használatos gumikesztyű szállításának ígéretével, közel 30 millió forinttal károsított meg egy céget az a férfi, akinek letartóztatására ma tett indítványt a Veszprémi Járási Ügyészség.

A nyomozás eddigi adatai szerint a már többször büntetett 47 éves férfi, aki a legutóbbi, csalás miatt kiszabott börtönbüntetéséből idén augusztusban szabadult, október elején a társával együtt egy bejegyzés előtt álló veszprémi cég képviselőjeként összesen 317,5 millió forint értékben, 10 millió orvosi gumikesztyű szállítására kötött szerződést egy budapesti gazdasági társasággal – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség sajtóközleményében.

Dr. Orbán György főügyész arról adott hírt, hogy a megrendelő 2020. október 14-én 27 940 000 forint előleget utalt át a gyanúsított számlájára, melyet a férfi felvett, majd a pénzt társával együtt a „saját céljaikra fordították″. 

A teljesítés időpontját ezután többször módosították, állításuk szerint a kesztyűket Ausztriából szerezték volna be, mely iránt azonban semmilyen intézkedést nem tettek, minthogy ez már a szerződés megkötésekor sem állt a szándékukban.

A Balatonfüredi Rendőrkapitányság jelentős kárt okozó csalás bűntette miatt vonta felelősségre a férfit, akivel szemben fennáll a gyanúja, hogy a társával együtt más csalások elkövetésében is részt vett. A férfi letartóztatását a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt egy hónap időtartamra elrendelte. A letartóztatást elrendelő végzést az ügyész és a gyanúsított is tudomásul vette, azonban az ülésen a védő nem volt jelen, így a végzés nem végleges. A férfi társa, akit a nyomozó hatóság mások sérelmére elkövetett csalások miatt már korábban kihallgatott gyanúsítottként, szintén letartóztatásban van – írják.

Rovatok