Index Vakbarát Hírportál

Nagykálló polgármestere temetőt adott el egy helyi beruházáshoz

2020. december 1., kedd 20:03

Egy éve még tagadta a nagykállói polgármester, hogy temetőt adtak el egy helyi vállalkozónak, viszont a beruházás megkezdésekor, a munkálatok során a nagykállói Tekenős dombon emberi maradványok fordultak ki a földből – írja a Szabad Európa. Az önkormányzat még 2018-ban értékesítette a Nagykálló centrumában lévő területet egy kertészeti üzletet nyitni kívánó vállalkozónak, aki a tereprendezés érdekében elbontotta a dombot, így kerültek felszínre az állkapcsok és lábszárak.  

A portál helyiekre hivatkozva írja, hogy Nagykállón köztudott volt a Tekenős-dombi temető múltbeli létezése, egyik megszólított idős asszony arra emlékszik, hogy egyszer, amikor az elkóborolt libáit kereste a dombon, majdnem egy kriptába zuhant. 

Arról, hogy ott temető volt, nem tudott senki

– mondta 2019-ben a város polgármestere Horváth Tibor, akit a helyiek ugyan számon kértek az eladott temető miatt, de a polgármester védte a mundért, annak ellenére, hogy az üzletet nem is ő, hanem az előző polgármester ütötte nyélbe.

Magyarországon nem egyedi helyzet a nagykállói, amikor is a kegyeleti szempontokat egy beruházás érdekében felülírják. Mint emlékezetes, 2004-ben Szegeden a gyevi temetőt adta el a helyi politikum (és egyház) egy vállalkozónak, aki a lakóparkot és üzletközpontot épített a sírkert fölé. 

Rovatok