Index Vakbarát Hírportál

Szájer József nehéz hetének krónikája

2020. december 6., vasárnap 12:49 | aznap frissítve

Egy hét telt el azóta, hogy Szájer József váratlanul lemondott európai parlamenti képviselői posztjáról. Kedden robbant a hír, hogy a lemondása összefügghet azzal, hogy részese volt annak a szexpartinak, amelyen a belga rendőrség ellenőrzött, majd feloszlatott a járványügyi szabályok megsértése miatt.

Szájer József múlt vasárnap mondott le európai parlamenti képviselői posztjáról. Közleményében csak annyit írt, hogy a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára. A Fidesz még aznap köszönetet mondott leköszönő politikusának: 

döntő szerepe volt abban, hogy a magyar polgári konzervativizmus és kereszténydemokrácia elfoglalhassa az őt megillető helyét...

Szájer a szexpartin

December elsején érkezett a hír, miszerint az Európai Parlament egyik képviselője is részt vett azon a brüsszeli szexpartin, amit a rendőrség oszlatott fel. A HLN írt először arról, hogy az orgia egyik résztvevője egy magyar politikus volt.

A szétzavart orgia tényénél jobban felkavarta a külföldi sajtót, hogy az illusztris társaság megsértette - a nagyszámú résztvevővel - a belga járványügyi szabályokat. Miután többször is leírták és emlegették ereszcsatornás mutatványát, Szájer József  azt mondta: vállalja a felelősséget a karanténszabályok megszegéséért, de kábítószer nem volt nála.

A belga ügyészség szerint iratok nem voltak nála, drogot viszont találtak a hátizsákjában. Eközben a Ryanair „gyorsan menekülne Brüsszelből?” kampánnyal reklámozta járatait.

A honatya félrelép

Ezután került képbe Brüsszel azóta ismertté vált melegorgiájának szervezője, a lengyel David Manzheley, aki elmondta, hogy Szájert senki sem hívta a buliba, egyszer csak betoppant, és ott volt. Manzheley a belga rendőrségre is kiakadt: „Mégis hogyan tudtuk volna odaadni az igazolványainkat olyan gyorsan, amikor alsónadrág sem volt rajtunk?” 

A szintén fideszes EP-képviselő, Hidvéghi Balázs megpróbálta védeni Szájert:

az vesse rá az első követ, aki a bűntelen.

Szijjártó Péter titkosszolgálati beavatkozásról beszélt, viszont az esethez kapcsolódó mém-áradatot már nem lehetett leállítani. 

A magyarázat – miszerint Szájerre házibulizás közben törte rá az ajtót a belga rendőrség, és hogy a politikus ezt követően elnézést kért a családjától és szavazóitól, amiért barátaival lazított – erős léket kapott. 24 órával később már az egész ország tudott Szájer-ügy részleteiről.

Azóta az is kiderült, hogy nem kellett betörni az ajtót, mert végig nyitva volt.

A politikus kilépett a Fideszből, ezt követően Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt a Magyar Nemzetben:

amit Szájer József képviselőtársunk tett, az a mi politikai közösségünk értékrendjébe nem fér bele.

A buliguru

Miközben Szájer a brüsszeli orgiák reklámarca lett, a csoportépítők elhíresült házigazdája rákontrázott korábbi kijelentéseire, és tovább promotálta „szolgáltatásait” a sajtóban. Miután korábbi nyilatkozataiban még Szájer József nevére sem emlékezett, hirtelen "eszébe jutott": 9 fideszes politikus is járt nála korábban. David Manzheley arról is beszélt, hogy szerinte a konkurencia nyomhatta fel őt, hogy orgiára vágyó befolyásos embereket csábítsanak el a lakásából. A rendőrség pedig durván bánt velük, szerinte ezzel az LGBT-közösséget érte támadás.

A lavina elindult...

Eközben Szájer József soproni díszpolgári címétől is búcsúzott. A kupleráj kupidója pedig teljesen összezavarta a sajtót ellentmondó nyilatkozataival. Csak annyi volt biztos, hogy 25 meztelen férfi vett részt a partin, Szájer az ereszcsatornán menekült, és drog volt a hátizsákjában. Eközben Szájer József Schmidt Mária alapítványának kuratóriumából is távozott.

Majd a Hír TV háttérműsorában Bayer Zsolt beszélt arról, hogy régóta tudtak a politikus Szájer József vonzalmairól. A Budapest Pride pedig a Fideszt kezdte el érzékenyíteni, hogy a párt egyetlen szimpatizánsának se kelljen úgy titkolóznia, mint ahogy Szájernek kellett.

Szájer a meleg ikon

Egy olasz művész, Laika, egy alkotással köszönte meg Szájer Józsefnek az ereszcsatornát:

hogy nyilvánosan szabadon megélted nemi identitásodat, és kemény csapást mértél az intoleranciára. Mától te vagy az új meleg ikon.

Rovatok