Index Vakbarát Hírportál

Letartóztatták a kecskeméti ámokfutót

2020. december 7., hétfő 17:43

Elfogták a rendőrök és már letartóztatásban van az a huszonnégy éves férfi, aki Kecskemét belvárosában száz kilométeres sebességgel, részegen és jogosítvány nélkül vezetett december 4-én – adta hírül a Központi Nyomozó Főügyészség. A gyorshajtót észrevették a rendőrök és a nyomába eredtek, ám a férfi megpróbálta az egyenruhásokat lerázni, így autós üldözés alakult ki.

Negyven kilométeren keresztül az ámokfutó nyomában voltak a rendőrök,

aki menekülés közben többször is veszélyeztette üldözőit és a forgalom más résztvevőit, végül a Kerekegyháza felé vezető úton autójának jobb első kereke kitört, és az úttestről lesodródva egy fának ütközött.

Az elkövető a kesztyűtartóba nyúlt, majd kiszállt, kezeit a zsebében tartotta, a rendőri felszólítás ellenére sem adta meg magát, még a felfelé irányuló három figyelmeztető lövést követően is menekülni próbált, végül a rendőrök elfogták.

A férfiről kiderült, hogy elég jól ismert név a bűnügyi nyilvántartásban, 2018 januárja óta kilenc alkalommal követett el autóvezetéssel kapcsolatos szabálysértést,

nem is vezethetett volna gépkocsit, mert épp egy éves eltiltását tölti.

Ráadásul a városi rendőrkapitányságon is jelenése lett volna: ittas járművezetés miatt ellene folyamatban lévő büntetőügyben kellett volna gyanúsítottként megjelennie.

Ezen túlmenően több büntetőeljárás is folyamatban van ellene, az elmúlt három hónapban lopás és felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

Rovatok