Index Vakbarát Hírportál

Ki a felelős? – nyílt levelet írt a fővárosi Fidesz a főpolgármesternek a buszbérlés miatt

2020. december 9., szerda 19:33

Nyílt levélben kérdezi a Fidesz-KDNP fővárosi frakcióvezetője Karácsony Gergely főpolgármestert a BKV buszbérléséről. Láng Zsolt a Facebookon szerdán megosztott levelében az áll, hogy nem kapott választ a korábban megfogalmazott kérdéseire.

Azóta kiderült, hogy a BKV döntéshozóinak már tavasszal feltűnt, hogy a Leisztinger Tamáshoz köthető CR-Facilites Zrt. vállalatbiztonsági kockázatot jelent, mivel a cég a közbeszerzés kiírásakor nem létezett, tulajdonosi háttere offshore, referenciái és alkalmazottjai nincsenek, nyilvános elérhetősége egy gmail levelezési cím

– írta a fideszes politikus, hozzátéve, szeretné tudni, hogy kinek a döntése volt, és ki a felelős azért, hogy ez a cég lett a pályázat nyertese. Láng Zsolt a többi között arra is választ vár, mikor kezdi meg Karácsony Gergely az eljárás kivizsgálását; van-e megkötött érvényes szerződés a BKV és a CR-Facilities Zrt. között, ha igen, akkor mikor és milyen indokkal mondták fel; hol vannak a buszok, és azoknak pótlását mikor biztosítja a főpolgármester.

Rovatok