Index Vakbarát Hírportál

Online gondolkodás indul a Népligetről

2020. december 11., péntek 21:22

A Népligetről indít online gondolkodást a főváros – olvasható a Főpolgármesteri Hivatal Országos Sajtószolgálathoz eljuttatott közleményében.

Azt írják, a fővárosi önkormányzat stratégiai tervet készít a Népliget közparki felújítására, zöldinfrastruktúra-fejlesztésére. Ez nem más, mint egy jövőkép, ami kijelöli a rövid-, közép- és hosszútávú fejlesztési és fenntartási feladatokat, előkészíti a részletesebb tervezések programját – írják. Ezért fontosnak tartják, hogy minden érintett be tudjon kapcsolódni a megalkotásába.

Először a közösségi tervezés honlapjának népliget aloldalán található kérdőív segítségével szeretnék megismerni a parkhasználók véleményét.

A december 31-ig kitölthető kérdőívben többek között a jelenlegi használati szokásokról, a park értékeiről és problémáiról, az általános fejlesztési irányokról mondhatják el véleményüket a válaszadók. Olyan specifikus kérdések is felmerülnek, mint például az úgynevezett „kaputérségek” kialakítása vagy épp az egykori Jurta Színház és a Víztorony épületeinek hasznosítása, de kiemelt hely jut a zöldfelület-gondozás témájának és aktuális kérdéseknek is.

A kérdőívek eredményeit is felhasználva készülhet majd el a stratégiai terv 2021-ben. Hozzátették, hogy a jövőben is számítanak majd a lakosság aktív részvételére.

Rovatok