Index Vakbarát Hírportál

Ma este hatástalanítják a csepeli bombát, több útszakaszt lezárnak

2020. december 13., vasárnap 07:29

Ma este kezdik meg a budapesti Kvassay hídnál talált bomba hatástalanítását a honvédség tűzszerészei, emiatt több forgalmas útszakaszt lezárnak, köztük a Rákóczi hidat is. 

Gajdos Milán, a Magyar Honvédség tűzszerészezredének kommunikációs tisztje elmondta: pénteken érkezett rendőrségi bejelentés alakulatuk tűzszerészügyeletére arról, hogy a IX. kerületben, a Kvassay híd és a Duna közötti zárt építési területen robbanótestet találtak. A helyszínen a tűzszerészparancsnok megállapította, hogy

egy második világháborús, GP–2000 típusú, amerikai gyártmányú, egytonnás légibomba került elő, amelynek orrgyújtó szerkezete élesített.

A robbanóeszköz biztonságos elszállításához hatástalanításra van szükség, ezt vasárnap este kezdik meg a katonák. A tűzszerészművelet idejére a rendőrség mintegy 1 kilométer sugarú körben lezárja a területet, azaz 18 óra 30 perctől a IX., a XI. és a XXI. kerület egy részét. A bomba hatástalanítását várhatóan 20 órakor kezdik meg a honvédség tűzszerészei.

A robbanószerkezet hatástalanítása idejére lezárják és kiürítik

A Budapesti Közlekedési Központ emiatt arról tájékoztatott, hogy az érintett BKK-járatok rövidített, illetve módosított útvonalon közlekednek várhatóan 20 órától vasárnap.

Rovatok