Index Vakbarát Hírportál

Fideszes képviselőtársa férjét juttatta vezetői álláshoz Komló polgármestere

2020. december 17., csütörtök 21:05 | aznap frissítve

Önkormányzati cég élére nevezte ki a komlói polgármester az egyik fideszes képviselőtársa férjét – írja az atv.hu.

A polgármester, Polics József, a koronavírus-járványra hivatkozva kihirdetett vészhelyzet miatt számos kérdésben egyedül dönthet, így az önkormányzatban ülő, amúgy többségben lévő ellenzéki képviselőknek most egyáltalán nincs beleszólása a város ügyeibe.

A komlói Városgondnokság vezetői pályázatát szeptemberben írták ki, még a koronavírus-járvány miatti második veszélyhelyzet és rendkívüli jogrend elrendelése előtt. Oka az volt, hogy a városi cég igazgatójával sem az ellenzék, sem a város első embere nem volt megelégedve. A vita odáig fajult, hogy most a teljhatalmat szerző polgármester az egyik fideszes önkormányzati képviselő férjét nevezte ki.

Arról van szó, hogy majd' egy évig alpolgármestert akart csinálni ebből a képviselő asszonyból Polics József, most a karácsonyfa alá azt kapnánk ajándékba, hogy kinevezték a férjét egy városi intézmény vezetőjének. Még egyszer mondom, ez a döntés egészen biztosan tisztességtelen, és majdnem biztos, hogy törvénytelen, hiszen nem rendeltetésszerűen használja jogait a polgármester, nem arányos és a védekezéshez a világon semmi köze nincsen

– közölte Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője. Az ellenzéki képviselők szerint meg kell várni a veszélyhelyzet végét, kivizsgálandó, hogy a polgármester túllépte-e a hatáskörét.

Az ATV Híradója kereste Komló polgármesterét, de ő nem kívánt kamera elé állni.

Rovatok