Index Vakbarát Hírportál

Meztelen képekért zsarolt kislányokat egy 25 éves győri férfi

2020. december 17., csütörtök 22:23

A gyerek azzal jött oda hozzám, hogy elkövetett szerinte egy nagyon nagy butaságot, és kérte, hogy segítsek rajta. Aztán amikor ezt elmondta, akkor egyszerűen sokkot kaptam

– fogalmazott az RTL Klub Híradójának egy édesapa. A gyermeke az egyik közösségi oldalon ismerkedett meg egy győri férfival, akiről azt hitte, hogy az egyik ismerősének az ismerőse. 

Ez a férfi rávette arra, hogy küldjön magáról félmeztelen képeket, illetve más dolgokat is kért tőle, amikről nem szeretnék beszélni 

– magyarázta az apa. A férfi aztán megzsarolta  a kislányt, hogyha nem teszi azt, amit mond, akkor nyilvánosságra hozza a képeket, amiket korábban a kislány küldött neki. A szülők azonnal feljelentést tettek.

A papírok Tiszakécskéről pár nap alatt a Ceglédi Rendőrkapitányságra kerültek, onnan Kecskemétre küldték tovább, ahol úgy döntöttek, hogy mégis a tiszakécskei rendőröknek kellene foglalkozniuk az üggyel. Végül a Pest Megyei Rendőrkapitányság kezdett nyomozni szexuális erőszak bűntette miatt. Közben több mint fél év telt el.

Az RTL Klub Híradó megkeresése után azonnal vizsgálat indult. A nyomozás gyorsítása érdekében az apa minden segítséget felajánlott, még azt is kiderítette, hogy ki lehet a molesztáló. A 25 éves férfinak több közösségi profilja is volt, és 478, többségében fiatal lány követte. A Győrben élő férfit csütörtökön vették őrizetbe. 

Az ügyben a Ceglédi Járási Ügyészség többrendbeli szexuális kényszerítés, minősített szexuális visszaélés, valamint gyermekpornográfia bűntette miatt emelt vádat.

A férfi számítógépén és laptopján több száz tiltott felvételt találtak. Ezek azonosítása még tart, a büntetlen előéletű férfi letartóztatásban várja ügye tárgyalását. 

Rovatok