Index Vakbarát Hírportál

Eljárást indított a rendőrség Bayer „régi harcostársának” ügyében

2020. december 18., péntek 19:18

A nyomozó hatóság hivatalból eljárást indított Bayer Zsolt kijelentései nyomán, amelyek a Szájer-ügy kirobbanása után a Hír TV december 3-i Háttérkép című műsorában hangzottak el – erről Tényi István tájékoztatta az Indexet, miután „szexuális visszaélés bűntett gyanúja” miatt feljelentést tett.

Bayer Zsolt „egy régi barátját és harcostársát” súlyos szexuális bűncselekménnyel vádolta meg, illetve a szexuális irányultságára is egyértelmű utalásokat tett a Hír TV műsorában. A Pesti Srácok aztán a Magyar Nemzet volt újságírójaként, a Magyar Hang egyik munkatársaként azonosította a publicista egykori harcostársát.

Kollégánk egyértelművé tette: semmilyen törvénysértést nem követett el, soha nem létesített testi kapcsolatot kiskorúakkal, sem itthon, sem más országban. Ezen túlmenően a magánélete senkire sem tartozik

közölte akkor az ügyre reagálva a Magyar Hang.

A lap arra is utalt, hogy a kollégájuk lejáratásának szándéka válasz lehet a kormányzatot kínosan érintő Szájer-ügyre.

Most egy ember aljas megtámadásával a Magyar Hang és a kritikus magyar sajtó ellen is újabb, megtervezett akció indult

– tették hozzá.

Készen állunk, hogy minden felmerülő kérdésre őszintén válaszoljunk, és megtesszük a jogi lépéseket

– fogalmazott szerkesztőségi közleményében a lap.

Bayer Zsolt a szavai által keltett hullámok hatására a saját blogján visszakozott, és többek között arról írt, készséggel elhiszi egykori barátjának, hogy nem követett el szexuális bűncselekményt.

Ugyanis nincs okom kételkedni a szavában

– tette hozzá.

Sajnálom, hogy így esett. Annak viszont örülök, hogy az érintett állítása szerint csak mi értettük félre annak idején a szavait

– fogalmazott a publicista.

A nyomozó hatóság hivatalból indított eljárásával kapcsolatban a Magyar Hang részéről az Indexnek hangsúlyozták:

a közleményükben írtakhoz jelenleg nem tudnak többet hozzátenni, kollégájuk semmilyen törvénysértést nem követett el, azt tartják bűncselekménynek, hogy bűncselekménnyel vádolták meg.

Két éve Gulyás Márton politikai aktivista, jelenleg a Partizán nevű YouTube-csatorna arca, illetve műsorvezetője pert nyert az Origo és a Ripost ellen, miután a magánéletével és a szexuális irányultságával kapcsolatos cikkeket jelentettek meg. A Ripostot 3,5 millió, az Origót pedig 800 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte a Fővárosi Ítélőtábla.

Rovatok