Index Vakbarát Hírportál

Bankot rabolt Szentesen, hamar el is fogták

2020. december 22., kedd 06:10

Két órán belül elfogták a rendőrök azt a férfit, aki hétfő délután kirabolt egy szentesi pénzintézetet – tájékoztatta az MTI-t a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia közölte: a rendőrségre hétfőn röviddel délután két óra előtt érkezett bejelentés, hogy nem sokkal korábban egy férfi jelent meg a Szentes belvárosában lévő bankfiókban, ahol egy ügyfelet fenyegetve követelt pénzt az alkalmazottaktól. Az egyik dolgozó eleget tett a követelésnek, és több százezer forintot adott át a férfinak, aki ezt követően távozott a helyszínről.

A 24 éves helybeli lakos taxival Csongrádra utazott, ezután egy főváros felé tartó vonatra szállt. A Csongrád-Csanád megyei rendőrök felvették a kapcsolatot a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Készenléti Rendőrség munkatársaival, akik katonákkal közös akcióban elfogták a férfit Kecskeméten. A nyomozók szinte hiánytalanul lefoglalták a bankból elvitt pénzt is – tudatta a százados.

B. Krisztián ellen őrizetbe vétele mellett felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás, a nyomozók kezdeményezik a letartóztatását is.

Rovatok