Index Vakbarát Hírportál

Kövér László már előre félti a 2022-es választások tisztaságát

2020. december 28., hétfő 11:20

Már most a 2022. évi országgyűlési választások külföldről történő manipulációját sejti Kövér László. Az Országgyűlés fideszes elnöke a Hír TV Bayer show című műsorában adott évértékelő interjút. 

A kormánypárti csatorna vasárnap esti adásában a házelnök többek között arról értekezett, mire lehet számítani azon közvélemény-kutatások adatai alapján, amelyek szerint az ellenzéki együttműködés népszerűsége szűken, de mostanra megelőzi a kormánypártokét. 

Először is idézem a klasszikusokat: választásokat kell nyerni, nem pedig közvélemény-kutatásokat. Másodszor, a mi számaink mást mutatnak, szerintem van itt egy kis játék

– mondta. Hozzátette, hogy szerinte a közvélemény tájékoztatása helyett néha a befolyásolása zajlik, amiből arra a következtetésre jutott, hogy ezek a kutatási eredmények nem a valóságot mutatják.

 Ellenben előállt azzal az elmélettel, miszerint 

úgy Brüsszelből, mint a tengerentúlról óriási erők fognak megmozdulni a következő másfél évben, hogy a magyar választások eredményét kívülről, illegitim módon manipulálva a nekik megfelelő irányba vigyék.

Kövér László szerint „háború” zajlik, melynek igazolására az amerikai választásokat hozta fel, ahol vélhetően Donald Trump elképzeléseit osztva arra a következtetésre jutott, hogy 

ha ott megtörténhetett mindaz, ami megtörtént, és azt hagyjuk, hogy erre az ilyen-olyan bíróságok milyen választ adtak, mert attól a tények azok tények, a jog pedig egy másik dimenziója az életünknek, ha azt látjuk, hogy ott lehetséges volt, akkor ne legyenek illúzióink, hogy ez itt is lehetséges lesz.

A házelnök úgy véli, ezek a bizonyos külföldi erők „mindent meg még azon túl is” meg fognak tenni az Orbán-kormány megbuktatására.

Rovatok