Index Vakbarát Hírportál

Karácsony Gergely: 2021 az újrakezdés éve lehet

2021. január 1., péntek 08:51 | aznap frissítve

Budapest főpolgármestere közösségi oldalán újévi köszöntőjében utalt a tavalyi év nem várt nehézségeire, de emlékeztetett arra, hogy a kormány kétoldalú gazdaságpolitikát folytat.

A mögöttünk levő 12 hónap életünk talán legnehezebb időszaka volt

– fogalmazott Karácsony Gergely. Beszédében kiemelte, hogy a főváros lakossága köszönettel tartozik a védekezésben és a közszolgálatban dolgozóknak, illetve nem felejtette el megköszönni a civil szervezet önkénteseinek munkáit sem. A főpolgármester köszöntötte a budapesti lakosokat is. 

Köszönet illet minden budapestit, aki felelősségteljesen betartotta a szigorú és olykor kellemetlen járványügyi szabályokat és ezzel hozzásegítették a városunkat ahhoz, hogy kilábaljon ebből a nehéz időszakból.

Ugyanakkor újévi köszöntőjében nehezményezte, hogy a közös baj sem volt elegendő ahhoz, hogy a magyar politikusok képesek legyenek együttműködni.

Karácsony Gergely emlékeztetett arra, hogy

a járvány megfékezése állami feladat, de Budapest és Magyarország minden önkormányzata kivette részét a védekezésből 

– fogalmazott a főpolgármester.

Azt kell tapasztalnunk, hogy a kormány csak az egyik kezével küzd a járvány ellen, mert másik kezével főleg az ellenzéki önkormányzatok ellen küzdött

– kritizálta a kormány gazdasági döntéseit. Úgy látja, a járvány hatásait már 2020-ban is nagyon megsínylette Budapest, de 2021-ben ehhez felsorakoznak a kormány gazdasági megszorításai is.

Az újév legfontosabb feladatai között említette a a közszolgáltatások zavartalan biztosítását, amelyet a sok tízmilliárdos elvonás és a gazdasági visszaesés miatt csak emberfeletti munkával lehet biztosítani.

Újévi beszédében zárásként Budapest főpolgármestere úgy fogalmazott,  a várost nem lehet legyőzni,

sem a szűk látókörű politikusok, sem a járvány nem kerekedhet felül rajta.

Véleménye szerint a válságot talpra állás válthatja fel, de ehhez a vakcina minél szélesebb körű beoltása szükséges.  

Rovatok