Index Vakbarát Hírportál

Schiffer András szerint 2022 után dőlhet el a mélyállam és az ellen-mélyállam küzdelme

2021. január 3., vasárnap 08:57

A mélyállami struktúrákról, vagyis a gazdasági-titkosszolgálati összefonódásokról beszélt Schiffer András a Hetek ünnepi lapszámában. 

Mint mondta,

a kommunista rendszer utolsó évtizedében kiépített „megalvadt struktúrák” tovább élnek. A kommunista állambiztonság a legnagyobb műveletet nem is a politikai felszínen végezte, hanem a gazdaságban, a privatizáció során és a média maga alá hajtásában.

Schiffer András szerint a 2022-es választás után derülhet ki, hogy az előrelátó kommunisták által felépített és nyugati segítséggel azóta is tovább élő gazdasági-titkosszolgálati mélyállam és az ezzel szemben 2010 után létrejött kormányzati „ellen-mélyállam” küzdelme hogyan is áll.

A volt parlamenti képviselő szerint ha nem is voltak előre elkészített forgatókönyvek, de a hálózatok, az apparátusok szintjén már a hetvenes-nyolcvanas évek fordulóján lehettek olyanok, akik komolyan kalkuláltak azzal, hogy a szocialista világrend össze fog dőlni.

Négy évtized távlatából egyre világosabb, hogy a csúcspolitikusok között is voltak ilyenek

– mondta Schiffer András, aki szerint ilyen vezető volt Pozsgay Imre, Horváth István belügyminiszter és Aczél György. Úgy látja, hogy  

számukra egy olyan váltás tűnt megfelelőnek, amely kereteiben demokratikus és jogállami, geopolitikai szempontból pedig keleti helyett nyugati irányultságú, de ennek a nyugati kapcsolatrendszernek a kulcspozícióit is ők felügyelik.

Rovatok