Index Vakbarát Hírportál

Szájer József lemond a diplomata útleveléről

2021. január 5., kedd 07:03 | aznap frissítve

Addig nem folyhat le a belga büntetőeljárás kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt, amíg Szájer József politikai vagy diplomáciai mentességet élvez. 

A Blikk azonban megtudta:

az európai parlamentből távozó politikus úgy döntött, megválik diplomata-útlevelétől.

Január másodikától nem európai parlamenti képviselő többé Szájer József. A hosszú karrier után végül dicstelenül távozó politikus kiürítette az irodáit, leadta a kulcsait, az igazolványát, szavazókártyáját és a számítógépeit.

A politikus teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, nem látták Brüsszelben, sem Strasbourgban, sem Sopronban vagy Budapesten.

A fideszes képviselő azután mondott le mandátumáról, hogy véres kézzel, droggal a táskájában menekült a rendőrök elől az ereszcsatornán, amikor rajtakapták, hogy a szigorú koronavírus elleni rendelkezéseket megsértve huszonötödmagával részt vett egy brüsszeli melegorgián.

A kábítószerrel való visszaélés miatt 3 és 5 év közötti szabadságvesztést, illetve 8 ezertől 800 ezer euróig terjedő pénzbüntetést is kiróhat rá a belga bíróság, de az eljárás nem folytatható le ellene, amíg a diplomáciai vagy a parlamenti mentelmi jog meg nem szűnik. 

A bulvárlap azonban a Külügyminisztériumtól megtudta: 

Szájer József képviselő úr jelezte, hogy visszaküldi a diplomata útlevelét. 

Rovatok