Index Vakbarát Hírportál

Csalókra figyelmeztetik a szombathelyi lakosokat

2021. január 7., csütörtök 19:14

Figyelem, csalók járják a várost a polgármesteri hivatal nevében – figyelmezteti a lakókat a szombathelyi önkormányzat. Mint írják, az elmúlt időszakban több szombathelyi lakost is megvezettek: arra hivatkozva jutottak be hozzájuk, hogy segítenek önkormányzati támogatáshoz jutni.

Természetesen ilyen indokkal soha nem keresünk fel senkit. Senki se dőljön be a csalóknak! A Szombathely MJV Polgármesteri Hivatal Szociális és Intézményi Iroda, valamint Lakás Iroda köztisztviselői környezettanulmányt végeznek a hatáskörükbe tartozó eljárások részeként. A helyszínen történő környezettanulmány az ügyek döntő többségében kérelemre induló eljárások esetében történik, a hivatal munkatársai ezt kizárólag előre egyeztetett időpontban, a közszolgálati igazolványuk bemutatásával végzik

– írják Facebook-oldalukon. Hozzáteszik: a „Házhoz visszük” program keretében is kérelem alapján, minden esetben előre egyeztetett időpontban, Nemény András polgármester által aláírt megbízólevél bemutatásával keresik fel az érintetteket. Akit mégis megpróbálnak átverni, értesítse a rendőrséget, vagy keresse a Szombathelyi Áldozatsegítő Központot.

Rovatok