Index Vakbarát Hírportál

Polt döntött, rendőrség vizsgálhatja, hogy Orbán apjának a cége milyen árakkal dolgozik

2021. január 8., péntek 16:16

Írásbeli kérdést intézett a legfőbb ügyészhez Vadai Ágnes. A DK képviselője a Direkt36 egyik cikkére hivatkozva arról érdeklődött Polt Péternél, vizsgálják-e azt, hogy Orbán Viktor édesapjának bányacége, a Dolomit Kft. a termékeit milyen áron értékesítette az állami beruházásokhoz – írja a 24.hu.

A piaci kutatások szerint a Dolomit Kft. lényegesen drágábban, esetenként 60-70 százalékkal magasabb áron árulja a termékeit, mint a főbb versenytársai – idézte Vadai a Polthoz intézett levelében, mit derített ki a Direkt36. A politikus írt arról is, hogy a miniszterelnök apjának többségi tulajdonában álló bányacége az elmúlt években látványos növekedést produkált, a nyereségesség tekintetében lényegében a teljes konkurenciát lekörözte.

Vadai kérdését Polt feljelentésként értékelte, mint írta, azt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitánysághoz továbbította. Döntését a legfőbb ügyész most is azzal indokolta, hogy a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező hatóságnak kell eldöntenie, a feljelentés tárgyát képező magatartás bűncselekmény gyanúját kelti-e, és emiatt a nyomozás elrendelésének van-e helye.

Rovatok