Index Vakbarát Hírportál

Nagyszabású razziát tartott a rendőrség a Nyírségben, olyan is fennakadt, akire nem számítottak

2021. január 10., vasárnap 12:41

A Nyíregyházi Rendőrkapitányság és a Határrendészet munkatársai huszonnyolc nyírségi településen hajtottak végre körözési akciót. Az intézkedés célja a körözött személyek felkutatása és elfogása volt – írja a police.hu. A rendőrök ellenőrizték a körözött személyek lakó- és tartózkodási helyét, és tizennyolc elfogást és előállítást hajtottak végre. Tizenhat fővel szemben azért volt körözés elrendelve, mert pénzbírságot nem fizettek meg.

Közülük 8 főt az egyenruhások büntetés-végrehajtási intézetbe vittek, mert a korábban kiszabott pénzbírságokat az illetékes hatóság elzárásra változtatta át, aminek letöltését önként nem kezdték meg. A rendőrkapitányságra előállított további körözött személyek hozzátartozói az intézkedés ideje alatt az eljárás elrendelésének alapjául szolgáló pénzbírságot befizették, és arról a hatóságnak igazolást mutattak be, így szabadon távozhattak.

A rendőrök két eltűntként körözött, szökésben lévő fiatalkorút is intézkedés alá vontak, akiket előállításuk és meghallgatásuk után átadtak az illetékes gyermekvédelmi intézmény dolgozóinak.

Rovatok