Index Vakbarát Hírportál

Üldözte az asszonyt, büntetőfékezés lett belőle

2021. január 13., szerda 09:45

Meglátta volt feleségét egy másik férfival, és dühében leszorította az útról, majd többször büntetőfékezett a nő autója előtt.

A kaposvári ügyészség közúti veszélyeztetés bűntette miatt emelt vádat egy 49 éves férfival szemben, aki miután gépkocsijával utolérte azt a járművet, amelyben volt házastársa utazott, többször féktávolságon belül a reflektort felkapcsolva elvakította a vezetőt, leszorította az úttestről, majd megelőzve az autót indokolatlanul több alkalommal állóra fékezte kocsiját előttük – közölte a Somogy Megyei Főügyészség.

A vádlott még tavaly januárban vált el, egy hónappal később

közös gyereküket utasként szállítva Kaposvár közelében beérte azt a gépjárművet, amelyben volt házastársa egy férfi ismerősével közlekedett.

A volt férj emiatt dühös és féltékeny lett, haragjában fél kilométeren keresztül féktávolságon belül haladt a sértett autója mögött, és távolsági fényszóróját is használta azért, hogy a gépkocsit vezetőt zavarja és elvakítsa.

A feldúlt exférj ezzel még nem elégedett meg, a volt felesége mellé kormányzott, majd

kétszer is „ráhúzta” kocsiját a nő autójára,

ami miatt a vezetőnek 1,2 méternyire le kellett hajtania az útról, mert a vádlott már teljesen a jobb oldali sávban haladt.

A férfi a másokat veszélyeztető magatartását azzal fejezte be, hogy a sértettek gépjárművét megelőzte, és előttük többször állóra fékezett, ezért a mögötte haladó sofőrnek is meg kellett állnia.

A Kaposvári Járásbíróság büntetővégzésében egy év nyolc hónap börtönbüntetést szabott ki a vádlottal szemben, melynek végrehajtását két év hat hónap próbaidőre felfüggesztette, valamint két és fél évre eltiltotta a közúti járművezetéstől.

Rovatok