Index Vakbarát Hírportál

A budavári önkormányzat beperli Bayer Zsoltot

2021. január 14., csütörtök 17:37

A budavári önkormányzat beperli Bayer Zsoltot amiatt, hogy a törvények kijátszásával jutott lakáshoz a várban – jelentette be online sajtótájékoztatón V. Naszályi Márta.

Budapest I. kerületének polgármestere kiemelte:

az ügyet nem a nyilvánosság, hanem a jog erejével szeretnék rendezni. 

Kifejtette: elkészült a jogi szakvélemény Bayer Zsolt lakásügyéről, és ennek alapján indítják most meg a pert. 

A szakértők megítélése szerint a kerületet anyagi hátrány érte. Megállapították továbbá, hogy a lakáscsere színlelt volt,

Bayer Zsolt pedig az interjú alapján ennek tökéletesen tudatában volt.

Emiatt Bayer és családjának ügyét a jogászok peresítésre javasolták – mondta a polgármester. 

Bayer Zsolt ősszel az Azonnalinak adott egy interjút, ahol – Naszályi szerint – Bayer elismerte, hogy a törvény kijátszásával jutott lakáshoz a várban.

A POLGÁRMESTER AZT IS HANGSÚLYOZTA: AZ ÖSSZES OLYAN SZERZŐDÉST FELÜL FOGJÁK VIZSGÁLNI, AMELYET FIDESZES ELŐDJE, NAGY GÁBOR TAMÁS KÖTÖTT. 

Leszögezte ugyanakkor, hogy a volt polgármester szüleinek lakásbérletét a fennálló jogszabályok értelmében kötelesek voltak meghosszabbítani. 

V. Naszályi Márta azt is kifejtette, hogy a budavári lakáshelyzetet az önkormányzat egy új lakásrendelettel tervezi rendezni. Ennek tervezete már elkészült, de elfogadását csak akkor kerítik sorra, amikor a képviselő-testület ismét összeülhet, és szavazhat erről.

Amint a jogi környezet megfelelő lesz, el fogjuk fogadni az új rendeletet – ígérte a polgármester, aki szerint „ez megnyugtatóan rendezi majd a budavári lakások ügyét”. 

Bayer Zsolt is reagált

A publicista a Magyar Nemzet hasábjain adott választ V. Naszályi Márta bejelentésére.

Reakciójában kiemelte, hogy a lakáscserét „a törvény szerint intézte", akárcsak mindenki más, aki ehhez hasonló tranzakció hajtott végre. 

Hajrá, találkozunk a bíróságon!

– írta Bayer, aki azt is megígérte, hogy „lesznek itt még meglepetések". 

Rovatok