Index Vakbarát Hírportál

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon

2021. január 15., péntek 16:23

Új buszpályaudvart adtak át Dorogon pénteken a város vasútállomása mellett. A 360 járatot kiszolgáló létesítménnyel intermodális közlekedési csomópont jött létre, közvetlen vasúti átszállással − adta hírül az MTI.

Az új vasúti átszállópontot évente 116 ezer buszjárat érinti, így az mintegy négymillió utasnak biztosíthat csatlakozást a vasúti közlekedéshez. A vasútállomás megközelítését biztosító út kiépítésével lehetőség nyílt arra, hogy az autóbuszok közvetlenül a vágányokig vihessék az utasokat

− mondta el Pafféri Zoltán, a Volánbusz Zrt. elnök-vezérigazgatója hozzátéve, hogy a felújított vasútállomás előterében mindkét irányból három autóbusz-megállóhelyet létesítettek.

Nyiszter Tamás, a MÁV Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese elmondta, a MÁV és a Volánbusz közötti stratégiai együttműködéssel egységes, utasbarát közösségi közlekedési rendszer jön létre, 

2022-ig közös menetrend és közös jegyrendszer létrehozását tervezik.

Kikina Artúr, a NIF Zrt. vasútfejlesztési igazgatója elmondta, a Budapest–Esztergom-vonalon hat év alatt hétszeresére nőtt a forgalom, az utasok száma évente meghaladja az ötmilliót, ezért további P+R parkolók építését tervezik.

Rovatok