Index Vakbarát Hírportál

Leváltották a külügyminisztérium helyettes államtitkárát

2021. január 21., csütörtök 07:36

A szerdán este megjelent Magyar Közlöny szerint távozik tisztségéből Bacskai József, a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkára.

A miniszterelnöki határozat szerint az államtitkárt más fontos megbízatására tekintettel mentették fel a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára. Egyidejűleg Bathó György Gézát a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárává nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök. 

A miniszterelnök 3/2021. (I. 20.) ME határozata helyettes államtitkár felmentéséről és helyettes államtitkár kinevezéséről A kormányzati igazgatásról szóló 2018.  évi CXXV.  törvény 228.  § (2)  bekezdés b)  pontja és 234.  § (1)  bekezdése alapján – a külgazdasági és külügyminiszter javaslatára – Bacskai Józsefet, a  Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárát e  tisztségéből –  más fontos megbízatására tekintettel – 2021. február 28-ai hatállyal felmentem, egyidejűleg dr. Bathó György Gézát a Külgazdasági és Külügyminisztérium helyettes államtitkárává 2021. március 1-jei hatállyal kinevezem

– olvasható a közlönyben. 

Rovatok