Index Vakbarát Hírportál

A BKK és a MÁV járatait, valamint az autósforgalmat is korlátozzák péntek este a Kerepesi úton

2021. január 22., péntek 16:29

Az autós forgalmat, a vonatok közlekedését, valamint a tömegközlekedési járatok menetrendjét és útvonalát is érinti a Kerepesi úton talált világháborús robbanótest péntek éjjelre tervezett hatástalanítása – közölte a BKK, a MÁV és a rendőrség. 

A BKK az MTi-hez eljuttatott közleményében azt írta, hogy tűzszerészi munkálatok miatt

péntek este 20.30-tól szombat hajnali 2 óráig jelentős forgalomkorlátozásra kell készülni a Kerepesi úton és az Asztalos Sándor úton.

Az érintett szakaszon a BKK-járatok rövidített, illetve terelőútvonalon járnak majd.A lezárás miatt a 80-as trolibusz csak az Örs vezér tere és a Puskás Ferenc Stadion között jár, nem érinti a Keleti pályaudvar, az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállóhelyeket. A kimaradó szakaszon a 2-es metró igénybevételét javasolják.

Változik az éjszakai járatok közlekedése is: a 908-as, a 931-es, a 956-os és a 990-es autóbuszok terelve járnak, nem érintik az Arena Mall bevásárlóközpont és a Gumigyár megállókat, a Keleti pályaudvarnál pedig a megszokottól eltérő helyen, a Thököly úton, az 5-ös, a 7-es és a 8E buszok megállójában állnak meg. A városközpont felé tartó éjszakai járatok a Puskás Ferenc Stadionnál a 77-es trolibusz megállójában, az Ifjúság útja torkolata előtt is megállnak – közölték.

A Keleti pályaudvaron a MÁV honlapja szerint már este 8 órától változik az érkező vonatok menetrendje, és több vonalon is pótlóbuszok közlekednek majd, este 22:30 és éjjel 1 óra közt pedig teljesen szünetel a vonatok közlekedése.

A rendőrség azt írta, hogy az Asztalos Sándor út 7. és 8. számok alatt lévő társasházakat péntek este kiürítik, valamint lezárják a Asztalos Sándor utat a Kerepesi út és a Ciprus utca között, illetve a Kerepesi utat a Dózsa György út és a Baross tér között.

Markovics Zita, a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-vel azt közölte: szerdán a Kerepesi út 17. számnál, az egykori gumigyár területén zajló építkezés során került elő egy 1938-ban Magyarországon gyártott, ötven kilogrammos légibomba. A hatástalanítás idejére nagyjából háromszáz méter sugarú körben ki kell üríteni az épületeket, és le kell zárni a közlekedési útvonalakat.

Rovatok