Index Vakbarát Hírportál

Fél év alatt semmi nem haladt a paksi hulladékgazdálkodási cég ellen indított nyomozás

2021. január 25., hétfő 09:13

Összeférhetetlenség miatt a paksi helyett a Szekszárdi Járási Ügyészséget jelölte ki a Tolna Megyei Főügyészség a Paksi Hulladékgazdálkodási Nkft. eladása miatt különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanújával indult nyomozás felügyeletére – olvasható a nepszava.hu oldalán. 

Az összeférhetetlenség abból adódik a helyi ügyészség vezetőjének elmondása szerint, hogy hozzátartozója az önkormányzattal áll jogviszonyban, a város jegyzője pedig korábban városi ügyészként tevékenykedett.

Az ügy előzménye az volt, hogy a város ellenzéki képviselői tavaly ősszel feljelentést tettek, mert a város fideszes polgármestere, Szabó Péter tavaly márciusban a 

különleges veszélyhelyzeti szabályokra hivatkozva testületi döntés nélkül 4,1 millió forintért eladta az önkormányzati hulladékcég közel felét a Vertikál Nonprofit Zrt.-nek, majd az általa irányított önkormányzati társulás is eladta hasonló összegért a cég másik felét.

A feljelentést tevő képviselők szerint a cég a gazdálkodási adatai alapján több mint 70 milliót ér, ezért azt gondolják, hogy

az eladással az önkormányzatot legalább 61,7 millió forintos kár érte.

A megyei főügyészség októberben a Paksi Járási Ügyészséget jelölte ki a nyomozás felügyeletére.

Csak remélni tudjuk, hogy a két időpont között eltelt közel három hónap nem csak időhúzásról szólt

– fogalmazott a Népszavának Heringes Anita paksi önkormányzati képviselő.

Rovatok