Index Vakbarát Hírportál

Beismerő vallomást tett a fehérvári fegyveres rabló

2021. január 26., kedd 13:47

Mint azt megírtuk, tegnap reggel egy férfi egy székesfehérvári autóalkatrész-szaküzlet parkolójában a kezében tartott, fegyvernek látszó tárggyal kényszerítette a vezetőt, hogy adja át neki a széfben található készpénzt. Az üzletben lévőket felszólította, hogy menjenek az eladótérbe, és felfelé leadott egy lövést. A trezort a sértett nem tudta kinyitni, mivel annak kulcsával nem rendelkezett, de az elkövetőnek néhány ezer forint készpénzt egy alkalmazott átadott.

A támadó a sértettel együtt, annak autójával a helyszínről elmenekült, majd megállásra és pénztárcája átadására szólította fel a járművezetőt. A férfi ennek eleget tett, és a rabló figyelmetlenségét kihasználva, az autó slusszkulcsával együtt elfutott a helyszínről.

A rendőrség és a TEK műveleti egységei hajtóvadászatba kezdtek, és a kapott személyleírás alapján két férfit előállítottak. Egyikükről kiderült, hogy nincs köze a támadáshoz. A másik, 34 éves férfi kihallgatásakor beismerte a rablást. Az is kiderült, hogy a rabló a helyszínre egy fekete színű autóval érkezett, amelyre egy másik gépjárműre érvényes rendszámot szerelt.

Rovatok