Index Vakbarát Hírportál

Büntetőfeljelentést tettek Bayer Zsolt és Menczer Tamás külügyi államtitkár ellen

2021. január 29., péntek 14:55

Sajtópereken és személyiségi jogi pereken kívül magánvádas büntetőfeljelentést tett több közéleti szereplő ellen Krekó Péter, a Political Capital igazgatója többrendbeli rágalmazás és becsületsértés bűncselekmények alapos gyanúja miatt is.

Egy hónapja hazugságokon alapuló gyűlöletkampány zajlik a kormányzati irányítású médiában Krekó Péter ellen

– áll a Political Capital közleményében. A kormánymédia és több politikus Krekó Péter egyik nyilatkozata szándékos félreértelmezésével állították, hogy az elemző az oltásokba vetett bizalom aláásására biztatta az ellenzéket. Krekó Péter szerint azonban épp az oltások iránti bizalom csökkenésétől óvva hívta fel a figyelmet többek között a kormányzati kommunikáció kockázataira.

Dr. Horváth Lóránt ügyvéd, Krekó Péter jogi képviselője szerint azok az emberek, akik a tényeket nagy nyilvánosság előtt meghamisítják és ezzel azt a látszatot keltik, mintha maga a szakértő jelentette volna ki, hogy emberi életek feláldozása árán politikai hatalom szerezhető, vagy hogy felszólított volna bárkit, hogy ássa alá az emberek vakcinába vetett bizalmát, azok rágalmazást követhetnek el, amely már bűncselekmény, mivel ilyen soha nem hangzott el. A véleménynyilvánítás szabadsága csak a bírálat, a jellemzés, a nézet és a kritika szabadságát foglalja magában, de az alkotmányos védelem nem vonatkozik a tények meghamisítására.

Krekó Péter és családja az eset kirobbanása óta halálos fenyegetéseket kapott. Az ügyvéd szerint ezek a személyek büntetőjogilag is felelősek lehetnek egy köztiszteletben álló szakértő nyilvános megaláztatásáért, és egy kétgyermekes család fenyegetéséért.

Bácskai Balázs publicista ellen rágalmazás vétsége, Bayer Zsolt publicista ellen rágalmazás és becsületsértés vétsége, Menczer Tamás államtitkár ellen pedig rágalmazás vétsége miatt indított meg büntetőeljárást Krekó Péter és jogi képviselője.

Krekó Péter tavaly egyébként jogerősen pert nyert a Figyelő, az Origo és a 888 kiadói ellen, amelyek megsértették jó hírnévhez fűződő személyiségi jogát, amikor valótlanul híresztelték róla, hogy titkos brit pszichológiai hadviselési akcióban vett volna részt.

Rovatok