Index Vakbarát Hírportál

Így nyitnának ki az edzőtermek

2021. február 10., szerda 08:44

A Magyarországi Edzőtermek Országos Szövetsége egy kilenc pontból álló javaslatot juttatott el a kormány és az operatív törzs részére az újranyitás érdekében. Az edzőtermeket tavaly november 11-én zárták be. A szövetség elnöke, Dechert Áron az InfoRádiónak azt mondta: egy hónapos tesztidőszakot terveznek, február 20. és március 20. között.

A fő cél, hogy a helyiségekben ne legyen zsúfoltság, valamint a maszk használata sem lehet kérdés. Utóbbi alól kivételt legfeljebb az aktív mozgást végzők jelentenének.

javaslatuk szerint a kardiogépek között plexifalat alakítanának ki, illetve a tesztidőszakban nem üzemelnének a büfék és a vizesblokkhelyiségek. 

A termeknek gondoskodniuk kellene a vendégek előzetes regisztrációjáról is, hogy tudják, adott napon hány ember szeretne sportolni náluk. Javaslatuk szerint egy terem hasznos területének legfeljebb 40 százalékán lehetnének vendégek. 

A javasoltaktól eltérőkre bezárás várna – tette hozzá Dechert Áron. Az érdekképviselet vállalta, hogy ha engedélyt kapnak a teszthónapi nyitásra, ellenőrzi a járványvédelmi intézkedések betartását tagjai körében. 

Az elnök elárulta, jelenleg mintegy ötszáz terem az, amely az ismertetett kilenc pontot elfogadta a koronavírus-mentes időszakban működő két és fél ezer edzőterem közül.

Rovatok