Index Vakbarát Hírportál

Nem lesz pláza a volt cinkotai strand területén

2021. február 11., csütörtök 13:56

Nem lesz bevásárlóközpont a volt cinkotai strand területén. Karácsony Gergely főpolgármester levélben tájékoztatta a XVI. kerület vezetését, hogy nem minősíti át a volt strand területét plázaépítésre alkalmas területté – jelentette be Kovács Péter (Fidesz–KDNP), a kerület polgármestere.

A XVI. kerület polgármester a volt cinkotai strand előtt tartott sajtótájékoztatón elmondta: a XVI. kerületi kertvárosi konzultációt követően, a kerületi összefogásnak köszönhetően a főpolgármester arról tájékoztatta, hogy – bár szerinte „jó ötlet”, hogy a volt strand területén plázaépítésre alkalmas területet hozzon létre a főváros –, mérlegelve a kerületi lakosok aggályait, úgy döntött, nem minősíti át a volt strand területét, az marad továbbra is rekreációs terület. A polgármester közlése szerint Karácsony Gergely minderről február végén hoz döntést.

Szatmáry Kristóf, a térség fideszes országgyűlési képviselője a sajtótájékoztatón arról beszélt, hogy „csatát nyertek”, sikerült elhárítani a veszélyt, hogy a főváros átminősítse a volt strand területét. Hozzátette: ettől azonban nem oldódik meg véglegesen a volt strand helyzete, ami jelenleg elhanyagolt.

Bejelentette: Kovács Péter polgármesterrel egyeztetve kezdeményezi, hogy – mivel annak idején a főváros adta el a területet – most a kerülettel közösen vásárolják vissza, hogy zöld közösségi térré tudják alakítani.

Rovatok