Index Vakbarát Hírportál

Honlap segíti az anyanyelvű egészségügyi ellátást

2021. február 15., hétfő 18:19

Elindult a határon túli magyarságot segítő közösségi startup honlapja segitseg.ma címen: az anyanyelvű egészségügyi ellátás nehézségeire megoldást kínáló platformra külhoni magyar szakemberek és betegek regisztrációját várják – jelentették be a szervezők.

A platform létrehozását kezdeményező Magyar Ifjúsági Konferencia elnöke, Veres Márton azt mondta: a határon túli területeken a magyar nyelvű egészségügyi, mentálhigiénés és gyógypedagógiai ellátásnak nincs egységes, kereshető online adatbázisa, ami különösen fontos lenne a más nyelvű környezetben élők számára – számolt be az MTI.

Veres Márton az adatbázis három fontos funkciója között említette, hogy regisztrált szakemberekre lehet keresni, fel lehet venni velük a kapcsolatot, a szakemberek egymással is tarthatnak kapcsolatot, valamint egy adott szakterület hallgatói szakmai gyakorlati helyet is kereshetnek a szülőföldjükön.

Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára társadalmi innovációnak nevezte a kezdeményezést, amely online piacteret hozott létre, egyúttal egy fontos problémára is választ adott.

Rovatok