Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt jelentett be az orvosok béremeléséről Kásler Miklós

2021. február 16., kedd 17:50

Az orvosok külföldön eltöltött éveit is beleszámolják a közalkalmazotti jogviszony időtartamába – jelentette be az emberi erőforrások minisztere, a tárca hivatalos Facebook-oldalára feltöltött videójában. 

Kásler Miklós szerint két év múlva átlagosan két és félszeresére emelkedik az orvosok bére. Kiemelte, hogy az orvosbéremeléshez igazodik azoknak a háziorvosoknak és fogorvosoknak a béremelése is, akik tevékenységüket vállalkozásban látják el. Mint mondta, az első emelt bér már február elején megérkezett, akiknek nem, azok visszamenőleg április elején megkapják.

Idén januártól egy 26 éves jogviszonnyal rendelkező a tavalyi bruttó 529 000 forint helyett idén bruttó 1 256 000 forintot kap, 2023-ban pedig már bruttó 1 794 000 forintot. A gyakorlati időt figyelembe vevő béremelés érinti valamennyi, alkalmazottként dolgozó orvost, gyermekorvost, szakorvost, fogorvost és gyógyszerészt

– részletezte a tárcavezető, aki kiemelte, hogy az intézkedés az alapellátásban dolgozó 18 400 orvosra és szakdolgozóra vonatkozik, akiknek a jövedelme a szakellátásban dolgozó kollégákéval azonos szintre emelkedik. Kásler Miklós úgy véli, az emelés lehetővé teszi a hálapénz megszüntetését.

Rovatok