Index Vakbarát Hírportál

Vérfürdővel fenyegette és bántalmazta élettársát egy rendőr

2021. február 16., kedd 13:38

Jogerősen egy év nyolc hónap három évre felfüggesztett börtönre ítélte a Nyírbátori Járásbíróság azt a rendőrt, aki bántalmazta és fenyegette élettársát − tájékoztatta az MTI-t a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség.

Az ügyről korábban azt közölték, hogy a törzsőrmester tavaly áprilisban szabolcsi lakóhelyén összeveszett élettársával, akinek húzta a haját és erősen megragadta a nyakát. Később a nő tanúvallomásában elmondta, hogy társa már korábban is többször bántalmazta, majd rá akarta venni, hogy vonja vissza a feljelentését. Ennek érdekében többször felhívta telefonon, és azzal fenyegette, hogy „vérfürdőt rendez”, ha az ellene indult büntetőeljárás miatt megszüntetik a szolgálati jogviszonyát.

A férfi azt is felajánlotta élettársának, hogy ha a feljelentés visszavonása után hamis vád bűncselekménye miatt pénzbüntetésre ítélnék, azt majd ő kifizeti.

A Nyírbátori Járásbíróságon kedden a vádlott beismerte a bűncselekményt és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság a beismerést elfogadta, és a vádlottat egy év nyolc hónap börtönbüntetésre ítélte, amelynek végrehajtását három év próbaidőre felfüggesztette. Katonai büntetésként a rendőrt lefokozták, amivel a férfi elveszítette munkáját.

Rovatok