Index Vakbarát Hírportál

Éppen hogy csak elnémult, folytatják a pályázatot a Klubrádió frekvenciájára

2021. február 16., kedd 17:22

Két napja, hogy megszűnt a Klubrádió frekvencia-használati jogosultsága a Budapest FM 92,9 FM-en, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a napirendre tűzte a frekvencia pályáztatásának folytatását A pályáztatással az internetre kényszerült Klubrádió is megkaphatja az esélyt korábbi frekvenciájának visszaszerzésére – írja a Media1.

A NMHH médiatanácsa honlapján közzétett dokumentum is alátámasztja a napirendre tűzését az egyelőre sercegő hangot adó frekvenciának. A táblázatban jól látható, hogy „a Budapest 92,9 MHz körzeti vételkörzetű rádiós médiaszolgáltatási lehetőség közösségi jellegű használatára 2020. november 4-én közzétett pályázati felhívással megindított pályázati eljárás folytatása” címmel fogják megvitatni az eljárás folytatását.

A Klubrádió elindult a frekvenciapályázaton, a Spirit FM-et működtető Közösségi Rádiózásért Egyesület és az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. mellett. 2020 decemberének végén formai hibák miatt a két vetélytársat kizárták az eljárásból, a Klubrádiótól pedig hiánypótlást kértek.

Ha a médiatanács úgy ítéli meg, hogy a korábban hiányosnak talált dokumentumokat a Klubrádió megfelelően pótolta, akkor a Klubrádió egyedüliként újra pályázhat a korábbi frekvenciájáért.

Ahogy korábban megírtuk, az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. és a a Közösségi Rádiózásért Egyesület is jogorvoslattal élt a pályázatból való kizárás miatt. A két pályázóból végül csak az LBK Médiaszolgáltató 2020 Kft. maradt a versenyben, miután a Közösségi Rádiózásért Egyesület január 27-én vonta vissza a fellebbezését és visszalépett a pályázattól.

Rovatok