Index Vakbarát Hírportál

Balog Zoltán megtisztult

2021. február 17., szerda 17:26

Sok ügyben „szembe fogunk menni az árral”, és ehhez bátorság kell – mondta a Magyarországi Református Egyház Zsinatának szerdán megválasztott lelkészi elnöke az MTI-nek.

Balog Zoltán szerint világméretű ideológiai küzdelem zajlik, és ebben a küzdelemben a globalista ideológia először csak kigúnyolja, majd semmibe veszi a keresztény hitet, aztán megszégyeníti a hit képviselőit, a végén pedig – ahogy a világban sok helyen – fizikai értelemben is üldözni kezdik őket.

Nem szabad elveszíteni a bátorságunkat,

nemet kell mondani a keresztényellenes ideológiákra és arra is, amikor a korszellem nevében meg akarják hamisítani a kereszténységet – közölte Balog Zoltán. 

Kitért arra: a bátorság mellett alázatra van szükség.

Az ember nagy kísértése, hogy önmagát tételezze mindenben, amit csinál, de nekünk megadatott a lehetőség, hogy ne önmagunkat tegyük az első helyre. Az egyházban alapszabály, hogy mindig túl kell mutasson rajtunk, amit teszünk.

Balog Zoltán, aki 2012-től hat éven keresztül volt az emberi erőforrások minisztere, azt is elmondta: a kétféle vezetői szolgálat között nem véletlenül telt el három év. Úgy fogalmazott: erre a szent a szolgálatra fel kellett készülni.

„Egyrészt meg kellett tisztulni mindattól, amit elrontott az emberen a közélet, a miniszterség, másrészt meg kellett találni az újfajta szolgálat erőforrásait.”

A kétféle munka közötti alapvető különbségnek nevezte, hogy az egyházban az ember a legfontosabb, a jogi, az anyagi, a gazdasági és egyéb szempontok másodlagosak.

A lélektől közelítünk az anyaghoz, míg a politikában sajnos ez sokszor elkerülhetetlen módon fordítva van

– mondta. Ugyanakkor fontos közös pontnak nevezte, hogy mind a két helyen „ugyanaz a főnök”, az „életünk ura és teremtője”. Az ember a közélet világában is akkor tud igazán szabad lenni, ha ezt sohasem felejti el – tette hozzá Balog Zoltán.

(Borítókép: Balog Zoltán. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok