Index Vakbarát Hírportál

Botrányosan viselkedett eltűnése előtt Szabó Bálint, bevonták képviselői igazolványát is

2021. február 18., csütörtök 08:19 | aznap frissítve

Egyre bonyolultabbnak tűnhet Szabó Bálint jelenleg független, korábban MSZP-s képviselő eltűnési ügye a felületes szemlélődő számára. A politikusra kihűlve, Szegedtől 38 kilométerre, egy felüljárón találtak rá a rendőrök – írja a 24.hu, hogy ezt a szegedi önkormányzati képviselő mondta kamerán kívül az RTL Klub Híradójának. Arról is beszélt, hogy innen a sürgősségi osztályra szállították, de még aznap este hazaengedték. 

A Blikk pedig arról ír Kovács Tamás, a Párbeszéd politikusa nyomán, hogy már napokkal a hétfői eltűnése előtt botrányosan viselkedett Szabó Bálint,

olyannyira, hogy a jegyző bevonta a képviselői igazolványát is.

A szegedi önkormányzati képviselő hétfő reggel kocogni indult, de nem ért haza. Ez azért is érdekes, mert aznap délelőtt sajtótájékoztatót akart tartani, ahol a városvezetés ingatlanmutyiját kívánta leleplezni. Szabó Bálintot kilenc órával később találták meg, de a történet kissé zavaros.

Kovács Tamás arról is beszélt a Blikknek, hogy a képviselő eltűnése előtt visszaélésszerűen gyakorolta képviselői jogait,

állítólag zaklatta a hivatal alkalmazottait.

Hozzátette ugyanakkor, hogy aggódnak a politikus egészségi állapotáért, ezért szeretnék, ha nyilvánosságra hozná, mi is történt vele. 

Szabó Bálint eltűnése ügyében személyi szabadság megsértésének gyanújával indult nyomozás.

Rovatok