Index Vakbarát Hírportál

Kellett a pénz – magyarázta az ócsai férfi, miért rablással ünnepelte a születésnapját

2021. március 2., kedd 08:26

A rendőrök elfogtak egy negyvennégy éves ócsai férfit, akit eleinte egy gyáli lakásba való betörés miatt kerestek, ám gyorsan kiderült, hogy jóval több van a számláján: hat betörést vallott be, elmondása szerint szülinapi italát is rablásból szerezte – olvasható a rendőrségi portálon

A police.hu beszámol róla, hogy még tavaly szeptemberben jelentette egy gyáli lakás tulajdonosa, hogy betörtek hozzá, és százötvenezer forintot és négyszáz eurót vittek el tőle. A rendőrök rövid idő alatt azonosították a tettest, akit a tápióbicskei körzeti megbízott 2021. február 25-én elfogott.

A férfi beismerő vallomást tett, elárulta, hogy éppen születésnapját ünnepelte volna, de nem volt miből, ezért ment be a házba, amelyben benyomott egy bukóablakot, és az odabent talált, pénzzel teli borítékot zsebébe dugva meglépett.

Folytatólagos kihallgatásán kiderült, hogy nem ez volt az első eset, hogy a férfi más tulajdonához nyúlt. A betörő nem tétlenkedett, elmesélte, hogy már 2020 augusztusától számos helyen „dolgozott”. Három ócsai és három fővárosi bűncselekménnyel bővült a gyanúsítása; ahogy feltárta az egyenruhásoknak, nem igazán válogatott: közért, lakás, ruhabolt is volt a listáján. 

Szó szerint vitte, amit talált: pénz, ékszerek, fényképezőgép, édességek, szeszes italok.

Az ellopott értékeken túladott, a pénzt pedig felélte, munkanélküliként így biztosította megélhetését, magyarázata így szólt: „kellett a pénz”.

Rovatok